Tips för att muntra upp en riktigt mulen dag

Usch, tidigare i dag var jag riktigt deppig, men jag mår mycket bättre nu. Allt brukar lösa sig till sist! Om du känner dig riktigt nere kan jag dock ge dig ett tips: Klä ut dig till cowboy och ta en massa bilder, det funkar i alla fall för mig :)

                                    

                              

När tomheten fylls av tankar..



Jag blundar och hoppas att jag vaknar,
att allt blir som förrut.

Jag tänker men vill inte tänka,
hoppas allting får ett slut.

Vet inte vad jag ska göra,
för sova kan jag ej.

Vill vara ensam men måste veta,
om någon tänker på mig.

Förvirrad är jag nu,
känner mig så jävla störd.

Helt tom här innuti,
men någonstans berörd.


I gårkväll lärde jag mig en sak:

Man ska inte leka med folks känslor, allra minst ens egna.

...

Vinterfriluftsdag = fika

Nu är lovet slut, och då börjar jag sporta! Aja, vi hade i alla fall vinterfriluftsdag i dag och jag och några andra i skolan var i Svartbäcksmåla. Hade tänkt åka skidor och släpade med mig stavar, pjäxor och hela kittet, men det var ju bara en backe typ och jag som är van vid alpin skidåkning tröttnade snabbt. Det blev en massa fikande och lite pulkaåkande i stället. Åt en semla eftersom det är Fettisdagen i dag, hoppas ni inte glömt det! Själv älskar jag semlor och de flesta bakverk. Något som är väldigt gott är kaiserschmarrn. En österrikisk efterrätt som påminner lite om pankakor. Här är ett recept:

♥Kaiserschmarrn♥

Ingredienser:

- 4 msk russin

- ev. 4 msk brun rom

- 1 dl vetemjöl

- 1 krm salt

- 3 msk socker

- 1 tsk vaniljsocker

- 2 dl mjölk

- 2 äggulor

- 3 äggvitor

- 1 ½ tsk smör

- florsocker

Låt eventuellt russinen dra i rom någon halvtimme. För alkoholfritt låt russinen koka i vatten.
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en gula i sänder.
Vispa äggvitorna till styvt skum. Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen.
Grädda smeten i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.
Riv pankakan i grova bitar och lägg upp på en varm tallrik. Strö över florsocker och servera eventuellt med äppelmos.



  Gute apetit!


Sportlov

En vecka sen sist då, jag är lite slö på det här. Eller slö över huvud taget kanske. Har sportlov nu, men sportat har jag inte gjort. Bara hjälpt pappa att montera en garderob och sen cykat fram och tillbaka till sjukhuset. Jag börjar bli rätt van vid den byggnaden vid det här laget. Först när jag fått en eventuell fraktur i båtbenet (handleden) när jag åkte skateboard och sen när jag stukade foten efter att ha gungat i en mastkran. Nu senast var det dock tandställningen som skulle spännas. Ni som har eller har haft tandställning vet nog hur ont det gör i början när det spänner och skaver, men för mig ha det lyckligtvis börjat bli bättre. 
  Annars har jag väl inte gjort något särskilt under lovet. Var en sväng i sommarstugan på lördagen och pratade lite med farmor. Har tänkt åka in till stan men jag tror jag väntar tills bokrean. Jag har kommit fram till att det jag lägger mest pengar på är nog just böcker. Man kan ju låna på biblioteket, men jag tycker ändå att det är något visst med att äga böckerna själv. Just nu håller jag på att läsa en som heter Röde Orm, den är pappas, men rätt bra. Vikingatiden är ganska intressant och nordisk mytologi med, funderade ett tag att forska i ämnet. Vi får väl se hur det går med det och med den här bloggen också förresten. 
  Ha ett bra lov nu!

Pigg idag...

Nu är det äntligen helg! Och fint väder dessutom! Ska åka ner till stan i eftermiddag hade jag tänkt, var ett tag sen jag var där sist och jag behöver verkligen lite nya kläder. Färgade håret i går förresten, kastanjebrunt hette färgen så nu är håret lite rödaktigt, det blev rätt bra :)
 
Jag har också ritat klart din andra bild, Malin... så här blev det:


Ha det så bra allihopa och njut av att våren äntligen är påväg!

Trött idag..

Andra dagen med blogg då, vi får väl se hur uthållig jag är. I dag hade vi ju som sagt nationellt prov, tror det gick bra, uppsatsen blir värre :/ Nu sitter jag och pluggar för fullt inför matte-diagnosen, nä jag ska inte ljuga, jag har läst igenom samanfattningen, mer orkar jag inte. Jag känner mig helt tom i huvudet. Kanske för att jag är så trött, vi missade ju sovmorgonen i dag p.g.a. nationella provet. Dagen blev inte heller bättre av att jag nästan kom för sent till skolan och därför ställde cykeln vid den "förbjudna" parkeringen närmare ingången. När jag skulle cykla hem nu i eftermiddags hade vaktemästaren ställt min och alla andra cyklar i en hög och kedjat fast dem i varandra!! Fy fan, så kan man väl ändå inte göra?! I alla fall så var vi tvungna att ringa till vaktis, som sa att alla lärare hade nyckel till låset. Så var det fixat, men jag och några kompisar tog och låste fast vaktmästarens cykel i ett stuprör. Mohaha, hämnden är ljuv... 

  Just nu håller jag på en del med släktforskning, det kanske låter lite som en pensionärs-hobby, men är faktiskt rätt kul! Jag har kunnat följa en del av mina rötter ända till 1600-talet, det ni! Och sen kan man ju hitta en massa konstiga saker om släkten också t.ex. så dog alla gammelfarmors syskon på en enda sommar i olika sjukdomar och nån i min släkt gifte sig när hon var tolv! Det var nån gång på 1700-talet så nu måste man va minst 18 tror jag. Ett annat intresse jag har är att teckna och jag brukar rita av folk i klassen och lite överallt. Här är en bild på Malin, som jag ritat. Tack så mycket för att jag fick <3



Kommentera gärna! Jag har fler bilder som jag lägger ut senare :)

Prov, läxa, redovisning...

Just nu känns det bara att det är för mycket. I morgon har jag, och de flesta andra niondeklassare, nationellt prov i svenska. Som om inte det vore nog så har jag tyska-läxa tills i morgon, matte-diagnos på onsdag, nationellt prov-uppsats på torsdag och engelska redovisning på freddag. Ja just det, so-läxa också. Och jag som känner mig så trött hela tiden också, längtar till ljusare tider och till sommaren. Men snart ska jag iväg och åka skidor, riktigt kul det med. Men efter det kan det gärna få bli sommar :)

Hjälp! Vad skriver man om?

Det är min stora fråga. Det är min kompis Malin, www.mmalinheiding.blogg.se som  tyckte att jag skulle börja skriva och lägga upp bilder och noveller och sånt. Problemet är bara att jag är så himla blyg och rädd för vad andra människor tycker och att skriva om min enformiga vardag kändes därför inte särskilt lockande, men jag älskar att skriva så jag tänkte att jag kunde göra ett försök... och här är jag.  

RSS 2.0